Seyahat

Akdeniz’in En Güzel Plajları

11 Mayıs 2023
İçerikler [göster]

Akdeniz güzel iklimi ile olduğu kadar birbirinden güzel plajları ile de dikkat çekiyor. Akdeniz’in en güzel plajlarını derlediğimiz bu yazımızda sizleri Akdeniz günlerine taşımak istedik. Akdeniz’in yüz akı olan bu plajlar arasında dolanırken; Antalya uçak bileti, Muğla uçak bileti ve Adana uçak bileti fırsatlarına göz atmayı da ihmal etmeyin.

Çıralı Plajı, Antalya

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan 3.5 kilometre uzunluğundaki Kumluca Plajı’nın berrak denizi hem insanlar hem de Caretta Caretta Kaplumbağası tarafından oldukça rağbet görüyor. Çıralı Plajı’nda yüzmek dışında çevresindeki ormanda yürüyüş yapabilir, kano veya deniz bisikleti kullanabilirsiniz. Şezlong ve plaj şemsiyesi kiralayabileceğiniz Çıralı Plajı’na Antalya uçak bileti fırsatları ile gidebilirsiniz.

Ölüdeniz Plajı, Muğla

Fethiye’ye bağlı olan Ölüdeniz Plajı dünyanın en çok ziyaret edilen plajlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Sakin denizi ve turkuaz rengi ile ünlü olan plaj aynı zamanda Babadağ Dağı’ndan atlayış yapan yamaç paraşütü sporcuları tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. 2,5 kilometre uzunluğundaki ince kumlu sahiliyle sıklıkla turistlerin akınına uğrayan Ölüdeniz Plajı’na Muğla uçak bileti fırsatları ile ulaşmak mümkün.

Kleopatra Plajı, Antalya

Dünyaca ünlü olan Kleopatra Plajı, Alanya ilçesinde bulunuyor. 2 kilometre uzunluğunda ve 100 metre genişliğindeki plajın sığ ve dalgasız denizi, çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmesine neden oluyor. Kleopatra Plajı’nda su sporları yapabilir, şezlong ve plaj şemsiyesi kiralayabilirsininiz. Ayrıca plajın çevresindeki turistik yerlerden alışveriş yapabilir ve tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Lara Plajı, Antalya

Lara Bölgesi’nde yer alan Lara Plajı şehir merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Uzun kumsalı ve turkuaz deniziyle dikkatleri çeken plajın ince ve beyaz kumu da turistler tarafından seviliyor. Çevresi çam ormanlarıyla kaplı olan Lara Plajı’nda jet-ski, sörf, kano ve deniz bisikleti gibi aktivitelerde bulunabilir veya yakın çevresindeki Düden Şelalesi, Antalya Müzesi ve Antalya Kalesi gibi yerleri gezebilirsiniz.

Kaputaş Plajı, Antalya

Antalya’nın en güzel ve en ünlü plajlarından biri olan Kaputaş Plajı’nın kristal berraklığındaki denizi ve ince kumlu sahili parmak ısırtıyor. Plaja inmek için kullanılan 180 basamaklı merdiven, bu zorlu iniş ve çıkışa rağmen sıklıkla kullanılıyor. Sessiz atmosferi ve doğal güzelliği ile göz dolduran Kaputaş Plajı’nda su altı dalışı yapmak ve yüzmek ayrı bir keyif sunuyor.

Susanoğlu Plajı, Mersin

3 kilometre uzunluğundaki sahili, ince ve beyaz kumuyla yüzmek için ideal bir ortam sunan Susanoğlu Plajı’nın çevresi ise doğal bitki örtüsü ile kaplı. Kamp ve piknik alanlarıyla, sörf ve kano yapmak için uygun deniziyle dikkatleri çeken Susanoğlu Plajı’na Mersin uçak bileti fırsatları ile ulaşabilir ve Akdeniz’in en güzel plajlarından biri olan Susanoğlu Plajı’nın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kızkalesi Plajı, Mersin

Mersin’in Erdemli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kızkalesi Plajı 3 kilometre uzunluğundadır ve yüzmek için ideal bir ortam sunuyor. 12. yüzyılda inşa edilen Kızkalesi’ne komşu olan Kızkalesi Plajı’nın çevresindeki restoran ve cafeler yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Şezlong ve şemsiye kiralama konusunda sorun yaşamayacağınız Kızkalesi Plajı’nın doğası ve tarihi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Yumurtalık Plajı, Adana

“Mavi Bayrak” sahibi Yumurtalık Plajı’nın Adana’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yumurtalık Plajı’nın etrafındaki kamp yerleri, otel ve pansiyonlar özellikle yaz mevsiminde turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Bir kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olan plajın tadını çıkarmak için hemen bir Adana uçak bileti alın! 

Kategoriler: Seyahat