Seyahat

Bu Yaz Ziyaret Edilecek En İyi 10 Destinasyon

15 Mayıs 2023
İçerikler [göster]

2023 yazını yeni bir rota ile kutlamak isteyenler için “Bu Yaz Ziyaret Edilecek En İyi 10 Destinasyon” yazısını hazırladık.

Pokhara, Nepal

Özellikle yamaç paraşütü meraklılarının tercih etti Pokhara, etrafını çevreleyen dağlarla hem doğal yaşamı hem de macera sevenleri ağırlıyor. Nisan-Haziran ayları arası ziyaret edebileceğiniz Pokhara’nın Phewa Gölü, Devi’s Şelaleri, Begnas Gölü ve Mahendra Mağarası mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Trekking, yamaç paraşütü, bungee jumping ve zipling yapmak için Pokhara’ya mukakkak gitmelisiniz.

Cape Down, Güney Afrika

Yüzmek, piknik, yürüyüş, su sporları, alışveriş ve yemek turları yapmak için Cape Town’dan daha iyisi yok! Bu yaz; Boulders Beach’te penguenlerle yarenlik edebilir ve Cape Point Doğa Koruma Alanı, Signal Tepesi, Sea Point Yüzme Havuzu ve Robben Adası Müzesi’nde kaybolabilirsiniz. Bütçe dostu bir seyahat arayanların tercih ettiği Cape Town’da yaz keyfi bir başka!

Yeni Zelanda

Dünyaca ünlü Yüzüklerin Efendisi filmlerinin çekildiği topraklarda kaybolmaya ne dersiniz? Doğal hayat gözlemcileri ve fotoğraf tutkunları için de nefis alanlar sunan Yeni Zelanda’da özellikle Queenstown, Auckland, Rotorua, Christchurch ve Wellington gezilmeli. Alışveriş, sandboarding, kayak, ziplining ve Glowworm Mağaraları’nda gezinmek deneyimlenilmeli. Meraklısı içinse Hobbiton’un kapıları her zaman açık!

Maui, Hawaii

Yaklaşık 50 kilometrelik plajlarıyla dikkat çeken Maui dünyanın en iyi tatil destinasyonlarından biri. Iao Vadisi, Kaanapali Plajı, Yedi Kutsal Havuz, Haleakala Ulusal Parkı’nı ziyaret etmek önceliğiniz olmalı. Maui plajlarında güneşlenmek ve yüzmekse ayrı bir keyif olarak karşımıza çıkıyor. Molokini’ni de şnorkelle dalmadan dönmemeniz gerekliliği ise mutlaka altını çizmemiz gereken bir detay.

Kolombo, Sri Lanka

Hindistan’a benzeyen havası ile Kolombo bu yaz gidilebilecek en iyi rotalardan biri olabilir. Kolombo Ulusal Müzesi, Beira Gölü, Cennet Yolu, Gangaramaya Tapınağı, Bağımsızlık Anıtı Salonu, Galle Face Green ziyareti ve Sri Lanka Mutfağı tadımı ilk yapılacak işler arasına alınmalı. Nisan-Mayıs aylarında ideal sıcaklığa kavuşan Kolombo yaz aylarını sıcak bir atmosferde geçirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Hamburg, Almanya

Zengin kültürel yaşamı ile ön plana çıkan Hamburg’da bir konsere katılmak için vakit ayırmalı ve kentin Heide Park, Miniatur Wunderland, Reeperbahn, Rickmer Rickmers gibi noktalarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mayıs ayından ekim ayına kadar ideal bir turistik ortam sunan Hamburg’un büyüleyici atmosferini solumak için Almanya uçak bileti almanız yeterli…

Colorado, Amerika Birleşik Devletleri

Dünyadaki en iyi tatil destinasyonlarından bir diğeri ise Amerika Birleşik Devletleri uçak bileti ile gidebileceğiniz; Colorado. Kayalık dağlarda gezintiye çıkmak, canlı müzik performansları dinlemek, Mesa Verde Ulusal Parkı’nı ziyaret etmek, Rocky Mountain Ulusal Parkı, Aspen, Colorado Springs ve Kara Kanyon’da gezinmek için geç kalmadan bir uçak bileti alın.

Koh Samui, Tayland

Tayland uçak bileti ile Koh Samui’nin mistik havasını yerinde keşfedin! Şnorkelle yüzerken, tüplü dalış, deniz kanosu ve spa terapisi ile rahatlarken Tayland’ın büyüsüne kendinizi bırakın. Sahil partileri özellikle yaz geceleri eğlence arayanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Koh Samui’ye Bangkok Havalimanı’na ulaştıktan sonra tekne veya feribot ile geçebilirsiniz.

Marsilya, Fransa

Haziran ve temmuz aylarını Fransa’da geçirmek isteyenler için Marsilya güzel bir durak olabilir. Notre-Dame de la Garde, Palais Longchamp, Marsilya Katedrali, Fort Saint-Jean’ı keşfettikten sonra Calanque de Morgiou’da mağara gezintisi dolu dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin Fransa uçak bileti aldıktan sonra listelerine ekledikleri ilk notlardan sadece bazıları…

Kerala, Güney Hindistan

Durgun sularda gezen teknelerde yapılan turlarıyla ünlü olan Kerala’da tepe istasyonlarının, çay tarlalarının ve plajların tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 2023 yazının en iyi tatil rotalarından biri olmaya aday olan Kerala’da; yılanlı tekne yarışının, Ayurveda Tedavisi’nin, Vagamon’da yamaç paraşütünün ve Thekkady’de ağaç evde kalmanın hazzını yaşayın.

Bunlar ilgini çekebilir?


 

Amalfi, İtalya

İtalya uçak bileti fırsatları ile ulaşabileceğiniz Amalfi’de; Villa Cimbrone, Amalfi Katedrali, Fiord, Museo della carta, Antik Salerno Şehri, Positano Sahili, Torre dello Ziro ve Amalfi Drive gezi rotanıza almanız gereken yerlerden. Mayıs ayından eylül ayına kadar Akdeniz iklimini doyasıya yaşayacağınız Amalfi dünyanın en iyi yaz tatili destinasyonlarından biri.

Kategoriler: Seyahat