Seyahat

Karadeniz'in En Güzel Yaylaları

12 Mayıs 2023
İçerikler [göster]

Karadeniz Bölgesi, doğal güzellikleri ve özellikle de serin ve muhteşem manzaralarıyla ünlü yaylalarıyla biliniyor. Karadeniz’in en güzel yaylalarını derlediğimiz bu yazımızda sizi Karadeniz’in en ünlü yaylalarına konuk ediyor ve Trabzon uçak bileti ve Giresun uçak bileti fırsatlarını kaçırmamanızı öneriyoruz!

Huser Yaylası, Rize

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Huser Yaylası, 2328 rakımda bulunuyor. İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki yayla özellikle bulut denizini izlemek isteyenler tarafından ziyaret ediliyor. Gün batımında veya gün doğumunda yüksekliği nedeniyle diğer yaylaların manzaralarını da görebileceğiniz Huser Yaylası’nda fotoğraf meraklıları için eşsiz kompozisyonlar yakalayabiliyor. Kamp yapmak için ideal olan yaylaya yolu düşenler tulum eşliğinde eşsiz bir müzik ziyafeti çekmeden dönmüyor.

Uzungöl Yaylası, Trabzon

Trabzon uçak bileti alarak yol alabileceğiniz bir başka doğal güzellik ise; Uzungöl Yaylası. Doğal oluşmuş gölü ve çevresini saran ormanla “doğal güzellik” kavramının karşılığı olan Uzungöl yılın her dönemi ziyaret edilebiliyor. Konforlu konaklama seçenekleri kadar yayla evinde konaklama şansı da bulabileceğiniz Uzungöl Yaylası’na yolunuz düşmüşken Trabzon Mutfağı’ndan örnekleri de tatmalısınız. Kuymak, Hamsi Tava, Karalahana Çorbası ve Mısır Ekmeği denemeniz gereken başlıca lezzetlerden. Uzungöl Yaylası’nda doğa yürüyüşü, bisiklet turu, balık tutma ve kano yapma gibi etkinliklere katılma şansınız da var.

Perşembe Yaylası, Ordu

1.500 metre rakım yükseklikteki Perşembe Yaylası, Aybastı ilçesine 17 kilometre mesafede bulunuyor. Her yıl Temmuz ayında yayla şenliklerine ev sahipliği yapan Perşembe Yaylası’nda; çeşitli yarışmalar, folklar gösterileri, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleniyor. Piknik, safari ve yamaç paraşütü için benzersiz bir ortam sunan yaylada çeşitli tarihi eserler ve doğal güzellikler de bulunuyor. Kümbetler, Çiseli Şelalesi ve Karga Tepesi yaylanın görülesi alanlarından yalnızca birkaçı…

Gorgit Yaylası, Artvin

Mutlak sessizlik arayanların tercih ettiği Gorgit Yaylası’nda elektrik yok! Telefonunuzun şarjı biterse powerbank kullanmaktan başka şansınız yok. Buna rağmen ara yayla olarak kullanılan Gorgit Yaylası’nda endemik bitki ve kelebek görme şansınız yüksek. Kamp kurarak veya yayla evinde kalarak konaklayabileceğiniz bu ıssız yaylaya ise yürüyerek ulaşılıyor. Efeler Köyü üzerinden rehber eşliğinde ulaşabileceğiniz Gorgit Yaylası şehir yaşamından uzaklaşarak dinlenmek isteyen gezginler için ideal.

Ayder Yaylası, Rize

Trabzon uçak bileti alarak, Trabzon üzerinden kolayca ulaşabileceğiniz Ayder Yaylası ilk durağımız. Trabzon Havalimanı’na yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta olan Ayder Yaylası’nda pek çok konaklama imkanı var. 1350 metre rakımda bulunan yaylanın serin havası, şifalı suları ve yöresel lezzetleri ziyaretçileri tarafından sıklıkla takdir ediliyor. Muhlama, Ayran Aşı Çorbası, Hamsiköy Pidesi, Karalahana Çorbası, Mısır Ekmeği, Fındık Lahmacunu ve çay Ayder Yaylası’na yolunu düşürenlerin muhakkak tattığı lezzetler arasında.

Kümbet Yaylası, Giresun

Giresun’un Dereli ilçesi sınırları içinde bulunan Kümbet Yaylası’na ulaşmak için Giresun uçak bileti almak gerekli. Bitki örtüsü, berrak ve temiz su kaynaklarıyla dikkat çeken Kümbet Yaylası’nda yöresel tatları yerinde deneyimlemek, yöresel eğlencelere katılmak ve yöresel mimariyi yerinde gözlemlemek mümkün. Temmuz ayında düzenlenen Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali ile canlanan yaylaya Dereli-Şebinkarahisar yolu üzerinden ulaşılabiliniyor.

Kategoriler: Seyahat