Seyahat

İstanbul’da Kışın Gezilecek Yerler

06 Mart 2023
İçerikler [göster]

İstanbul her mevsim sunduğu birbirinden farklı gezi noktası ile ayrı güzel. Kenti keşfederken kış soğuğundan etkilenmek istemeyenler tarafından tercih edilen, şehrin hem kültürel hem sanatsal hem doğal hem de tarihi yerlerini sizin için derledik. Kış aylarını İstanbul’da geçirmek için birbirinden güzel noktalardan biri tam size göre…

Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi

Taksim İstiklal Caddesi’nde konumlanan Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’nde; Fatih Sultan Mehmet’ten Mustafa Kemal Atatürk’e liderleri, Madonna’dan MFÖ’ye kadar müzisyenleri, Marilyn Monroe’dan Tarık Akan’a film yıldızlarını, Lionel Messi’den Mesut Özil’e sporcuları, Albert Einstein’dan Yaşar Kemal’e birçok bilim ve kültür insanının balmumu heykelini ziyaret edip, fotoğraf çektirmek mümkün.

İstanbul İllüzyonlar Müzesi

İstanbul’da iki şubesi bulunan İstanbul İllüzyonlar Müzesi’ni hem Avrupa hem de Asya Yakası’nda ziyaret edebilirsiniz. Avrupa Yakası’ndaki İstanbul İllüzyonlar Müzesi İstiklal Caddesi üzerinde Narmanlı Han’ın içerisinde, Anadolu Yakası’ndaki müze ise Emaar Square Mall’ın içerisinde duyularıyla eğlenmekten keyif alan ziyaretçilerini yeni bir deneyime sürüklemek için bekliyor. 

Motivasyon Müzesi

Ataşehir Watergarden AVM İstanbul’un içerisinde konumlanan Motivasyon Müzesi yedi bölümden oluşuyor. Dev top havuzu, selfie alanları, sihirli orman, illüzyon odası, sanal gerçeklik teknolojileri ve dijital grafiti gibi konseptlerden oluşan Motivasyon Müzesi haftanın her günü açık. Pazartesi günleri 13:00’da açılan müze, diğer günler 12:00’de açılıyor ve 21:00’da kapanıyor.

Galata Kulesi Müzesi

Adını bulunduğu Galata semtinden alan Galata Kulesi, 1267’de Cenevizliler tarafından “gözetleme” kulesi olarak yapılmış. Günümüzde de İstanbul’u 360 derece görebileceğiniz manzarasıyla bu vasfını koruyan ve 2020’deki restorasyonunun ardından “müze” ünvanı da alan Galata Kulesi Müzesi’ni haftanın her günü ziyaret edebilir ve kültürümüzü derinden etkiyen manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Ters Ev İstanbul

Dünyada gittikçe yaygınlaşan “ters ev” akımının İstanbul temsilcileri Ataşehir, Metrocity AVM ve Çatalca gibi merkezi yerlerde bulunuyor. Fotoğraf çekmeye doyamayacağınız Ters Ev İstanbul’da her türlü ev eşyasının tavana ters olarak monte edilmiş haliyle karşılaşmak olası. Tavanda yürüme hissi veren Ters Ev İstanbul’u hafta içi 11:00 – 18:00, hafta sonu ise 12:00 – 18:00 arası deneyimleyebilirsiniz.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Topkapı Parkı içerisinde bulunan Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde, İstanbul’un fethine çeşitli materyaller üzerinden şahitlik etmek mümkün. Türkiye’nin ilk panoramik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi’nin resimleri 2005-2008 yılları arasında tamamlanmış. Üç boyutlu nesnelerle zenginleştirilen Panorama 1453 Tarih Müzesi’nin resimleri 8 sanatçı tarafından hazırlanmış. Müzenin kapıları 2009 tarihinden beri meraklıları ve turistler için açık.

Rahmi Koç Müzesi

Hasköy semtinde konumlanan Rahmi Koç Müzesi; sanayi, endüstri, iletişim ve ulaşım tarihine adanmış müzelerden biri. Rahmi Koç Müzesi lengerhane, tersane ve dış mekan sergi alanı olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Müzede ayrıca Fransız Mutfağı ağırlıklı yemeklerin yapıldığı bir restoran da bulunuyor. Uluçalireis Denizaltı, 1898 Malden buharlı otomobil, G10 lokomotif ve Zeytinyağı Fabrikası bölümleri meraklısının ilgisini bekliyor.

Miniatürk

Türkiye’deki çeşitli tarihi yapıların sergilendiği Miniatürk, Haliç kıyısındaki 60.000 metrekarelik alanıyla dünyanın en geniş alanı kaplayan minyatür parkı olarak biliniyor. Miniatürk’te Hitit, Eski Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Dönemleri’nden 137 mimari eserin 1/25 oranında küçültülmüş modelleri sergileniyor. Miniatürk haftanın her günü 09:00 – 18:00 arası ziyaret edilebiliyor.

İstanbul Akvaryum

Florya’da bulunan İstanbul Akvaryum; Karadeniz, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Ege, Süveyş Kanalı, Kızıldeniz, Küresel Isınma, Akdeniz, Cebelitarık Boğazı, Doğu Atlantik (batık gemi), Orta Atlantik, Batı Atlantik, Panama Kanalı, Pasifik, Nautilus (denizaltı) ve Yağmur ormanı temalarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Haftanın her günü gezebileceğiniz İstanbul Akvaryum’a internet üzerinden de bilet alabilirsiniz.

Pierre Loti Tepesi

Eyüpsultan ilçesinde Haliç’e nazır bir tepe olan Pierre Loti Tepesi’ni ziyaret etmek için belli bir mevsim yok aslında. Adını, İstanbul’a 1876 yılında gelen Fransız yazar ve doğa bilimci Julien Viaud’dan alan Pierre Loti Tepesi’ne teleferikle de çıkılabiliyor. Tepedeki çay bahçelerinden birinde dinlenir ve çay yudumlarken İstanbul’un Haliç kıyılarının manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kapalıçarşı

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak da anılan Kapalıçarşı Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerinin arasında konumlanmış. Yaklaşık dört bin dükkanın olduğu çarşıda tahminen yirmi beş bin kişi çalışıyor. Günümüzde Kapalıçarşı’da çoğunlukla kuyumcular varlığını sürdürüyor. İç Bedesten’in tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmiyor ama Bizans Dönemi’nden kaldığı sanılıyor. Yeni Bedesten ise 1460 yılında yapılmış.

Mısır Çarşısı

Yeni Camii’nin arkasında ve Çiçek Pazarı’nın yanında konumlanmış olan Mısır Çarşısı’nın aktarları dünyaca ünlü. Pazar günleri de açık olan Mısır Çarşısı’ndan kuruyemişten baharata, çiçek tohumlarından doğal ilaçlara birçok çeşit ürün satılıyor. 1660 yılından beri kapıları açık olan çarşının Turhan Sultan tarafından Hassa baş mimar yaptırıldığı biliniyor. 1940’lı yıllarda restore edilen çarşının adı Mısır’dan alınan vergilerle yapılmış olmasından ileri geliyor.

İstanbul Sahaflar Çarşısı

Fatih’te bulunan İstanbul Sahaflar Çarşısı veya diğer bilinen adıyla Beyazıt Sahaflar Çarşısı hem eski hem de yeni kitapları bulabileceğiniz bir ortam sunuyor. Üniversiteye yakınlığı nedeniyle öğrenciler tarafından sıklıkla ziyaret edilen İstanbul Sahaflar Çarşısı eskiden önemli bir kültür odağı olarak biliniyormuş. Günümüzde bu vasfını yitirmesine rağmen kitap kurtları için hâlâ önemli bir merkez.

Dolmabahçe Sarayı

Sultan Abdülmecid tarafından Balyan Ailesi’ne yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, günümüzde müze olarak gezilebiliyor. Boğaz’a karşı manzarası ve tarihe tanıklık etmesiyle ünlü olan Dolmabahçe Sarayı’nı önemli kılan bir başka özelliği ise; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini bu sarayda kapatmış olması. Özellikle 10 Kasım’larda kalabalıklaşan sarayı kış aylarında gezmek ayrı bir ritüel.

Kategoriler: Seyahat